00 800 67 89 10 11

17. května 2024 08:00 - 24. května 2024 19:00 | Pardubice

Multikulturní týden

Japonská batika, Peru, brazilský zouk, bulharské vyšívané šperky, prales a Nikaragua, hvězdná obloha, flamenco, Finsko a Island, brazilské fotografie, vína z celého světa, to vše a mnoho dalšího vás čeká koncem května. Tradiční pardubický festival nabídne přehlídku kultur a národností žijících s námi a kolem nás. Na různých místech Pardubic budete od 17. do 24. května moci navštívit cestopisné přednášky, výstavy, kulinářské a výtvarné dílny, hudební i divadelní vystoupení. Pokud máte rádi pohyb, přihlaste se na volejbalový turnaj nebo taneční workshop. Protože se letošní ročník koná ve znamení oslav 20 let vstupu České republiky do EU, zařadili jsme do programu přehlídku evropských filmů, a to i z méně známé lotyšské, estonské či portugalské produkce.
Festival vyvrcholí v pátek 24. května Multikulturním jarmarkem v Automatických mlýnech. Již od 11 hodin přijďte ochutnat arménskou, bulharskou, mongolskou, ukrajinskou, mexickou a ugandskou kuchyni. Zjistíte, jaké speciality se vaří v Pobřeží slonoviny a můžete je zkombinovat s kolumbijskou kávou, ciderem nebo francouzským vínem. Až do večera vás bude bavit irský, romský, španělský a mexický tanec, mariachi, balkánský zpěv a hra na morin khuur, indie rock či liquid funk v provedení profesionálů i hudebních a tanečních nadšenců z pardubických souborů. Pokud chcete sebe nebo své děti zaregistrovat na umělecký workshop, ani tak nepřijdete o dění na pódiu. Všechny dílny se odehrávají na nádvoří a na terase Sféry, v níž v průběhu odpoledne proběhnou česky a anglicky dvě přednášky. Dalším bonusem jsou komentované prohlídky areálu Mlýnů.
Těšit se můžete na plejádu známých i méně známých jmen, ale o to zajímavějších vystoupení. Festival je multižánrový a vícegenerační, na své si tak přijdou senioři i rodiny s dětmi, a na většinu akcí je vstup volný. Více už vám nebudeme prozrazovat, sledujte naše webové stránky a sociální sítě, stavte se v informačním centru pro tištěný program, dívejte se kolem sebe, hledejte upoutávky a plakáty, ale především, poznamenejte si datum 13. ročníku Multikulturního týdne!
Věříme, že navzdory číslu bude festival pořádaný střediskem EUROPE DIRECT Pardubice ve spolupráci s tradičními i novými partnery z pardubického regionu šťastným, barvitým a osobitým kaleidoskopem napomáhajícím úspěšnému soužití v multikulturní Evropě.