00 800 67 89 10 11

04. března 2024 17:00 - 12:45 | Olomouc

Přehlídka filmů The LUX Audience Award a debata.

Kino Metropol, Sokolská 25, Olomouc

17:00 Karaoke blues

19:00 The Teachers' Lounge

20:45 Café Evropa: Šikana v kyberprostoru - jak těžké je bránit se ve světě současných technologií?

21:30 Sestry z kouřové sauny


Projekce i debata jsou zdarma, pro vstup do sálu je ale nutné si zajistit vstupenku online či na pokladně kina. 

The LUX Audience Award

The LUX Audience Award je cena udělovaná každoročně Evropským parlamentem a Evropskou filmovou akademií na základě hlasování diváků a europoslanců. Každý člen Evropské filmové akademie může nominovat svého filmového favorita, který podle něj nejlépe pojmenovává některé ze sociálních, politických a kulturních otázek v Evropě. Pět nejčastěji nominovaných filmů pak míří do finále, ve kterém diváci z celé Evropské unie a europoslanci rozhodnou o absolutním vítězi.

Hlasovat může každý na stránkách https://luxaward-rating.europarl.europa.eu/cs/ a to počtem hvězdiček. Od jedné hvězdičky (film se mi líbil nejméně) po hvězdiček pět (film byl super, líbil se ji moc). Hlasovat můžete do 14. 4. 2024 a odevzdáním hlasu jste zařazeni do losování o věcné ceny nebo výlet na slavnostní vyhlašování ceny LUX v Evropském parlamentu za účasti tvůrců a herců nominovaných filmů.

Přehlídka nabízí vybrané filmy z pětice nominovaných. Některé již byly uvedeny v českých kinech a stojí za zopakování a připomenutí, některé jsou k dispozici na VOD platformách a některé uvidíte v rámci přehlídky premiérově.