00 800 67 89 10 11

15. prosince 2023 15:00 - 17:00 | Karlovy Vary

Vernisáž výstavy – EU v mém telefonu

Zveme vás na výstavu, kterou pořádá náš partner Novinářský inkubátor

Tato organizace je spoluorganizátorem evropského projektu RETOUR – EU remembrance project, který je zaměřen na moderní historii účastnických zemí (Česko, Bulharsko, Řecko – Kréta, Francie a Polsko). V rámci tohoto projektu jeho účastníci diskutovali o tom jak učit a komunikovat téma totalitních dějin, aby se zabránilo jejich opakování. Probírali v rámci projektu například i roli umění v propagandě a reálném životě.

Jednou z průběžných akcí projektu RETOUR je putovní výstava fotografií z mobilních telefonů, kterou uspořádalo řecké středisko EUROPE DIRECT Kréta. Vernisáž výstavy se koná v pátek 15. 12. 2023 v Praze v Domě U Minuty (Staroměstské náměstí 2) od 15 hodin.

Střediska EUROPE DIRECT poskytují informace a organizují akce o Evropské unii pro širokou veřejnost ve všech členských zemích. My působíme v Karlovarském kraji a EUROPE DIRECT Kréta na tomto řeckém ostrově.

Společně s Novinářským inkubátorem jsme letos pořádali dvě zajímavé akce v Karlovarském kraji (přednáška o dezinformacích a o genderovém přístupu v podnikání) a příští rok chceme ve spolupráci pokračovat.

Těšíme se na setkání, na fotografie i na vás, pokud dorazíte. Pozvánka níže.