00 800 67 89 10 11

13. prosince 2023 13:00 - 15:00 | Hradec Králové

Česko (v) Evropě

debata

Hradec Králové navštíví vedoucí Zastoupení Evropské komise v České Republice Monika Ladmanová. Během svého nabitého programu se objeví i na Univerzitě Hradec Králové, kde se jí budete moci otázat na vše, co vás zajímá o evropských záležitostech.

Monika Ladmanová (1974) je vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice od roku 2022. 

Po studiu na právnické fakultě UK a Columbia University New York pracovala v Českém helsinském výboru, neziskové organizaci obhajující lidská práva. Následně strávila deset let ve vedení nadace Open Society Fund Praha, zabývající se projekty na posílení demokracie, odstranění diskriminace a pro boj s korupcí. Poté pracovala v IBM Česká republika jako manažerka společensky prospěšných projektů.

Působila ve správních radách řady neziskových organizací v ČR i v zahraničí, včetně jejich zastupování v orgánech OSN v New Yorku. Je autorkou řady článků na téma lidských práv, diverzity, rovnosti žen a mužů. O těchto tématech také přednášela na konferencích a mezinárodních summitech.

Od roku 2014 byla členkou kabinetu Věry Jourové, nyní místopředsedkyně Evropské komise pro hodnoty a transparentnost, a v období 2014–2019 komisařky pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a rovnost žen a mužů.