00 800 67 89 10 11

03. května 2023 18:30 - 20:30 | Pardubice

Cestovatelská beseda: Z Pardubic na kole ke světovým mořím

V rámci našeho festivalu Multikulturní týden jsme pro vás připravili sérii cestovatelských přednášek. O dobrodružství na své bikepackingové pouti ke světovým mořím povypráví známý český fotograf Petr Jan Juračka.

Ujet v průměru 130 kilometrů denně, a to deset dní po sobě, a dojet až k moři. To může být opravdu hezká projížďka… Nebo spíše bláznivý nápad? 

„Začalo to velmi nenápadně. V rámci příprav na vysokohorskou expedici jsem si koupil kolo a začal na něm drandit po té naší pardubické placce. A jak mě to začínalo bavit víc a víc, jezdil jsem dál a dál, až přišla chuť zkusit dojet ještě dál. Společně s kamarádem Ivánkem jsme nakonec vyrazili z Pardubek do Krkonoš a šlapali na kolech od pramene Labe kolem jeho toku až k Severnímu moři. To Vám byla neuvěřitelná jízda! Labe se měnilo každým dnem k nepoznání, stejně jako my dva. Kromě toho, že nám narostla nám stehna, umastily se vlasy a oseděli jsme si zadky, jsme našli v bikepackingu zalíbení a tak jsme přesně o rok později vyrazili i s pořádnými bajky na Faerské ostrovy v Atlantském oceánu. Všichni nám o ostrovech tvrdili, že na kola tenhle výlet opravdu vhodný není a že jsme se zbláznili. A výsledek? Všichni měli sice pravdu, ale o to větší to byla legrace!


Beseda je zdarma a je součástí festivalu Multikulturní týden.

Je nutné registrovat si své místo zde: www.multikulturnityden.cz/program