00 800 67 89 10 11

12. listopadu 2024 09:00 - 08. ledna 2025 14:00 | Hradec Králové

AI Workshopy

Aignos

Naskytla se nám jedinečná příležitost uskutečnit AI Workshopy od společnosti Aignos, které Vám nabízíme se značnou slevou.

Každý z workshopů trvá 3 vyučovací hodiny a jsou určeny pro žáky 13+, tedy od 8. třídy až po maturitu.

  • Robopis – tvůrčí psaní s AI

Účastníci spolu s AI generátory textu (např. ChatGPT) vytvářejí příběhové a umělecké texty, např. ve formě povídek, divadelních scének či poezie. Zároveň se kriticky zamýšlejí nad genezí svého textu a nad vhodnými podobami zapojení AI do tvůrčího procesu.

Průběh workshopů jsme podrobně popsali v tomto článku pro Deník N – doporučujeme k přečtení.

Cílem je umožnit účastníkům experimentálně objevovat možnosti využití generativní AI takovým způsobem, aby lidskou kreativitu neomezovala, nýbrž podporovala.

  • Žijeme sci-fi? AI v literatuře

Tento analyticko-kreativní workshop představí účastníkům několik důležitých literárních děl, která se zabývají tématem umělé inteligence.

Budeme se věnovat analýze úryvků z děl jako R.U.R. (Čapek) nebo Já, robot (Asimov) a diskutovat o tom, čím byly tyto představy specifické a zda se v něčem dokonce potvrzují.

Na závěr workshopu si účastníci zkusí vygenerovat vlastní krátký sci-fi příběh inspirovaný těmito díly – s cílem povzbudit jejich kreativitu a zájem o literaturu (nejen) s tematikou AI.

Zápletka představovaných děl nebude vyzrazena.


Termíny: 12.–15. listopadu, 11.–13. prosince a 16.–18. prosince, případně i 6.–8. ledna

Klasická cena workshopu je 8900 Kč. ALE vyjednali jsme pro vás 40% slevu, konečná cena tedy činí 5 500 KčA to se vyplatí!

Pokud budete mít zájem, napište na hradec.kralove@europe-direct.cz a domluvíme se na podrobnostech.