00 800 67 89 10 11

18. května 2024 13:53 - 13:53 | Brno

Den Evropy v Brně 2024

9. května jsme na Moravském náměstí - u Jošta společně oslavili Den Evropy v Brně a výročí 20 let od vstupu Česka do Evropské unie.

Na podiu jste si mohli poslechnout debatu "20 let Česka v EU" s vedoucí Evropské komise v ČR Monikou Ladmanovou, primátorkou Brna JUDr. Markétou Vaňkovou a hejtmanem Jihomoravského kraje Mgr. Janem Grolichem. Dále jste si mohli zasoutěžit v AZ-kvízu s Alešem Zbořilem, zatančit si v rytmu balkánských beatů s MALALATA DJs, nebo se naladit na vlnu zahraničních hitů s Muzikanty na tripu a akustickým duem Dvoje. Nesměla chybět ani módní přehlídka od Střední školy umění a designu a Vyšší odborné školy Brno.

Jsme rádi, že jste se zastavili nejen na našem stánku Europe Direct Brno a Knihovny Jiřího Mahena v Brně, ale i na stáncích města Brna, Jihomoravského kraje, Kanceláře Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci a Eurocentra Brno, kteří spolu s námi festival organizovali.

Aktivity na stáncích si pro Vás připravili Dům zahraniční spolupráce, Mladiinfo ČR, Agentura pro podnikání a inovace, Centrum pro cizince JMK, Lipka, Mendelova univerzita v Brně, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, Vysoké učení technické v Brně, Hitrádio City Brno, Malování na obličej Kačka, fotokoutek Fotocool a studenti ze Střední školy grafické Brno, kteří vytvořili grafický vizuál akce.

Akce se konala pod záštitou v rámci výročí 20 let České republiky v Evropské unii a záštitami vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Moniky Ladmanové, primátorky města Brna JUDr. Markéty Vaňkové a hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Jana Grolicha.

Den Evropy v Brně 2024