00 800 67 89 10 11

08. listopadu 2023 08:30 - 16:00 | Hradec Králové

Rozhoduj o Evropě

akce

Chceš se dozvědět více (nejen) o evropské politice? Chceš si vyzkoušet, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu? Chceš, aby byl Tvůj hlas v Evropě slyšet?
To vše Ti nabízí nový ročník "Rozhoduj o Evropě - Staň se na den tvůrcem evropské politiky"!

Pardubický prezenční seminář projektu "Rozhoduj o Evropě - staň se na den tvůrcem evropské politiky" je určený studentům ze všech typů středních škol.
Seminář se bude sestávat z dvou částí:
  • zjednodušená simulace Rady EU a Evropského parlamentu,
  • workshop k volbám do Evropského parlamentu.
Tři nejúspěšnější účastníci simulace Rady EU a Evropského parlamentu získají hodnotné ceny a nejlepší zástupci z obou institucí zároveň automaticky postoupí na modelové zasedání institucí EU v únoru 2024 u Olomouce.

Místo semináře: KÚ Pardubického kraje, nám. Republiky 12, budova B, sál č. 2001 a 2002


Na semináře v regionech naváže modelové zasedání institucí EU v únoru 2024. Projekt je zaměřen na diskusi s mladými lidmi v České republice a na zvýšení jejich zájmu o veřejné dění a občanskou participaci.

Podrobnější informace (včetně programu semináře) naleznete na webu.
Případně nás můžete kontaktovat na: akce@eutis.cz

Projekt je realizován obecně prospěšnou společností EUTIS. Semináře jsou uskutečněny také díky podpoře Zastoupení Evropské komise v České republice, Odboru komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Kanceláře Evropského parlamentu v České republice, Europe Direct Česká republika, Národní pracovní skupině pro strukturovaný dialog s mládeží a Eurodesk Česká republika.