00 800 67 89 10 11

26. září 2023 08:00 - 18:00 | Klatovy

Evropský den jazyků 2023

V letošním roce oslavíme Evropský den jazyků velkolepě. Ve spolupráci s dalšími středisky EUROPE DIRECT České Budějovice, Freyung a Oberösterreich jsme připravili velký projektový den pro středoškoláky z Česka, Rakouska a Německa.

Evropský den jazyků se slaví každoročně 26. září již od roku 2001 a je oslavou jazykové a kulturní rozmanitosti v Evropě. My tento jedineční svátek oslavíme se studenty středních škol z Českého Krumlova, Klatov, Rohrbachu a Untergriesbachu, se kterými se vydáme na společnou dobrodružnou cestu na Trojmezí.

Šumava je nádherným místem, které spojuje Česko, Německo a Rakousko, a to nejen hranicemi, ale také svou historií. Společným turistickým výšlapem na Trojmezí umožníme studentům i učitelům poznat kulturní zvyklosti a historické bariéry, kdo jsme a odkud jsme, vzájemné poznání a porozumění, co máme společného a čím se odlišujeme.

Kromě skvělého turistického zážitku bude pro studenty připraveno i několik workshopů zaměřených na vzdělávání v jazycích sousedních států a multikulturní výchovu, díky kterým budou testovat své jazykové schopnosti a sociální interakce. A protože po tak náročné túře určitě všem vyhládne, tak budeme mít zařízené i občerstvení.

Tak nám držte palce, ať náročnou túru všichni zvládneme!