00 800 67 89 10 11

03. listopadu 2022 17:00 - 18:30 | Pardubice

Amatérské fotografie na Zelené bráně

Ve čtvrtek 3. listopadu se na Zelené bráně konala vernisáž výstavy Česká stopa v Evropě. Účast byla hojná. Dohromady se v malém prostoru předbraní sešlo přes 30 lidí a místnost téměř praskala ve švech. Podobně také drobné občerstvení, které bylo součástí výstavy, skočilo rychle v žaludcích přítomných. Všichni si výstavu velmi chválili.

Součástí programu bylo předání cen výhercům za nejlepší fotografii v každé kategorii a nejoblíbenější snímek, který obdržel nejvíc „lajků“ na sociálních sítích. Dále také komentovaná prohlídka profesionálního fotografa Lukáše Zemana, který ohodnotil některé snímky a také vystoupení saxofonového kvarteta Crazy Saxophones (ze ZUŠ Pardubice – Polabiny). 

Výhru si osobně na vernisáži přebral pouze mladý fotograf Jeroným Ž., který vyhrál rovnou ve dvou kategoriích (v kategorii Češi pomáhají a také s fotografií s nejvíce lajky na facebooku). Ostatní výherci se nezúčastnil, protože jsou zdaleka a cesta do Pardubic by se jim nejspíše nevyplatila. Výhra jim bude poslána poštou. 

Výstava je v předbraní Zelené brány k vidění do 30. listopadu. Vstup je zdarma.