00 800 67 89 10 11

17. října 2022 08:00 - 25. října 2022 12:00 | Pardubice

Žáci z Býště procestovali Evropu

V druhé polovině října se žáci základní školy Eduarda Nápravníka v Býšti zúčastnili programu, díky kterému procestovali Evropskou unii křížem krážem. A to vše v pohodlí školních lavic.

Ve dnech 17. až 18. října a 24. až 25. října lektoři z Europe Direct Pardubice připravili pro žáky interaktivní program, díky kterému poznali pozadí Evropské unie, jednotlivé země i různé aspekty a prvky, které s Unií souvisí. V prvním týdnu se programu zúčastnili žáci z páté až sedmé třídy, v druhém žáci prvních až čtvrtých tříd. S tím souvisela i odlišná náročnost úkolů. 

 

Cesta po Evropské unii byla pro žáky pojata velmi kreativně. Žáci si mohli vyplnit různé kvízy, navrhnout eurobankovky se symboly České republiky. Mezi návrhy byla i bankovka s českým pivem. Součástí byly také debaty o cestování, potřebách pro něj a výuka základů několika evropských jazyků. K dispozici byla například i interaktivní pohádka o vzniku Evropské unie, pomocí které se děti hravě přiučily, jak to vše začalo. 

 

Podle lektorky Vandy Vaníčkové byla atmosféra ve škole velmi příjemná a se žáky se velmi dobře spolupracovalo. Někteří si dokonce pamatovali aktivity z loňského roku, kdy se konal podobný program. 

 

“Celá škola byla řádně a svědomitě proškolená. Se všemi jsme procestovali Evropskou unii křížem krážem,” dodala lektorka Vanda Vaníčková s úsměvem.